Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2022 16:03 - Какви са „супер оръжията“ на Русия?
Автор: zahariada Категория: Технологии   
Прочетен: 2049 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 13.08.2022 16:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Какви са „супер оръжията“ на Русия?
 
Джеремая Джонсън 3 август 2022 г 
              

image
С потенциална открита война с Русия, която стои на хоризонта, би било редно американците да разберат някои от „супер оръжията“ на Русия. Когато това престане да бъде прокси война и започне да бъде конвенционална Втората световна война, „да познаваш врага си“ е жизненоважно. 
Тези високотехнологични оръжия биха могли да повлияят на баланса и в крайна сметка на крайния резултат от битка със Съединените щати.

Русия имаше шестнадесет години, за да спечели технологично предимство, откакто Обама разформирова армията ни, плюс двете години на жалкото управление на Байдън, и тя използва това време, за да ни изпревари по отношение на надпреварата във въоръжаването. Да, нова Студена война започна и към момента на писане на това издание САЩ са на ръба на война в няколко различни театъра на операции. Нека влезем в него.

“Дезинформация”

Това е фонетичен превод на руска дума за  дезинформация . Думата включва използването на хитрост и хитрост, за да се прикрият силните и слабите страни от очите на другите. Всичко в руската стратегия се върти до голяма степен върху концепцията на  Сун Дзъ : че всички военни действия се основават на измама от класическия трактат Изкуството на войната Руснаците издигнаха това на съвсем ново ниво.

Наборници и „зелени“ (войници без боен опит) войски са участвали в руската инвазия в Украйна. Те също така използват второкласни и третокласни танкове срещу украинците – не тяхната авангардна бронирана техника и танкове. Те не са отприщили своите ветерани и опитни командири, нито най-доброто си оборудване и части. Все още не. Използвани са някои от техните специални оръжия, но в по-голямата си част те се въздържат.

Скаларни вълни и лъчеви оръжия

Накратко, производството на скаларни вълни включва комбиниране на електромагнитни светлинни вълни с подобни честоти, за да се създаде трета, напълно различна електромагнитна (ЕМ) вълна с коренно различни свойства. Полученият  скаларен лъч  , споменат не кой да  е, а Никола Тесл : „вълна от звук в нематериалния етер“.

Скаларните вълни се движат по-бързо от скоростта на светлината и за разлика от „стандартните“ ЕМ вълни, скаларната вълна може да премине през материята, без да среща съпротивление. За най-добра информация по този въпрос препоръчвам да прочетете Fer De Lance: Брифинг за съветските скаларни електромагнитни оръжия от  (пенсиониран) подполковник Томас Биърдън. Когато се използват, тези оръжия могат да предизвикат  експлозивен ефект  или ефект на  имплозия от големи разстояния.

Скаларната технология може да се използва и за унищожаване на ракети, преди да достигнат крайна скорост и траектория. Скаларните оръжия могат да се използват и за създаване на изкуствени земетресения, което кара мнозина да теоретизират, че земетресението, което е направило свръхсекретното военноморско изследователско съоръжение China Lake  неработещо, е причинено от скаларни оръжия.

Хиперзвукови ракети

Тази система за доставка пренася ядрената война на изцяло нова територия. Руснаците са много по-напред от нас в хиперзвуковите ракети. Те са ги включили във въоръжените си сили и постоянно изграждат повече ракети за своите арсенали. Хиперзвуковата крилата ракета "  Кинжал" е на въоръжение в руските ВВС. От статия, написана от  Том О"Конър, 21.07.2018 г.,  озаглавена   Най-новите „супер оръжия“ на Русия: какви са те и какво могат да направят ?“ дадена е малко информация за Kinzhal:

„Съобщава се, че хиперзвуковата крилата ракета Kinzhal е подобрена от 1200 мили на повече от 1800 мили [диапазон] и е способна да се движи 10 пъти по-бързо от скоростта на звука. Може също така да се маневрира по време на полет, за да поразява цели с мощен конвенционален или ядрен полезен товар.

Това е крилата ракета, която също може да бъде оборудвана с ядрена бойна глава. Това е в допълнение към RS-28 Sarmat , известна като „ ракета Satan-2 “ в САЩ, ICBM (Междуконтинентална балистична ракета).

Скоростта на тези ракети (над 7500 мили в час) прави почти невъзможно спирането им с настоящите мерки за противовъздушна отбрана, като системите Aegis или THADD. Освен това, както беше споменато по-горе, той е маневрен по време на полет! Това означава, че руските разузнавателни самолети и сателити могат да насочват ракетата далеч от райони с висока концентрация на точки за противовъздушна отбрана.

Ако това не е достатъчно, тогава има  Avangard , ядрена ICBM, която може да се плъзга хиперзвуково със скорост 20 пъти скоростта на звука . Способен да лети на ниски нива, той може да избегне всички известни мерки за противовъздушна отбрана.

Междувременно в САЩ тествахме нашите собствени хиперзвукови ракети в три случая – и ракетите се провалиха ужасно. Всички тези тестове се проведоха тази година, един от тях през месец юли.

Посейдонът

Това е  ядрена подводница „дрон“,  способна да носи  оръжие от 100 мегатона . Той е специално проектиран да атакува бреговата линия на нацията . Такава колосална бойна глава би създала „ядрено цунами“, способно да се разбие в бреговата линия и физически да унищожи градовете, преди да ги направи радиоактивни. Предполага се, че подводницата е много по-бърза от другите подводници или надводни кораби.

Пересвет (лазерен комплекс/система Пересвет)

Тази система е на активна служба в руската армия от декември 2019 г. Носи името си от воин-монах Александър Пересвет, който се бие срещу монголите през 1300 г. Пет блока влязоха в експлоатация през май 2022 г. Това е система от насочени енергийни оръжия в този случай, лазерен лъч .

Peresvet може да се използва  срещу сателити, дронове, самолети и ракети с  обхват от около хиляда мили. Според високопоставен руски военен служител "Пересвет" е способен да изгаря цели на разстояние до три мили за по-малко от пет секунди. Оръжията с насочена енергия (DEW) включват лазери, лъчи от частици, микровълни и акустични (звукови) оръжия.

Повече за това можете да прочетете в статия, озаглавена „ Руската лазерна система „Пересвет“ унищожава бойни БПЛА за пет секунди “, от Pravda.RU, 18.05.2022 г.

Радиоелектронна борба и оръжия

Целта на тези оръжия е да унищожат или направят неработоспособно електронно оборудване на противника. Целите на тези оръжейни системи могат да бъдат самолети, дронове, кораби и наземни/брегови защити. Управляваните ракети и боеприпаси също могат да бъдат насочвани. Това включва използването на микровълнови импулси.

През  2014 г. руски Су-24 използва такъв микровълнов импулс, за да извади от строя американски кораб  USS Donald Cook  когато той патрулира (шпионира) в Черно море в непосредствена близост до руските сили.

image

(Търсите информация за евакуации при спешни случаи? Вижте нашето безплатно Ръководство за БЪРЗ СТАРТ .)

И това дори не е пълният списък на руските супер оръжия.

Има и други оръжия, които бяха споменати в руската преса и те бяха описани като все още на чертожна дъска. И все пак, тук отново влиза в действие „дезинформацията“: може да не знаем пълния обхват на техните възможности, докато  войната  не започне.

Проблемът е „по-дълбок“ от обикновените правителства или марионетките, поставени като техни фигури. Руското оръжие е впечатляващо, да. Те обаче са по-малко тревожни за този писател, отколкото изтритото и изчерпано състояние, в което е изпаднала нашата нация. Това, което е позволено да се случва в рамките на нашите въоръжени сили, не е нищо друго освен ужасяващо.

Въоръжени със своите мантри за „социална справедливост“ и „политическа коректност“, тези комунисти в (преди осветените) зали на нашата столица успяха систематично да разрушат тези Съединени щати. Ако се стигне до война, не е толкова важно да се знае кой я е инициирал, колкото да се преживее. Нашата слабост не е в руския напредък в технологиите за супер оръжия. Манталитетът на  правото  е най-голямата слабост на Съединените щати сега.

Супер оръжията на Русия представляват сериозна заплаха.

И така, ние сме в „залеза на империята“ и управляващите ще трябва да решат кога ще започне и кой ще го инициира. Имаме „Върховен главнокомандващ“, който дори не може да остане на велосипед, камо ли да е в крак с постоянно променящия се стратегически климат, който се развива всеки ден. Вижте ги само всички, политиците: нашите управници. Само гледката им е достатъчна, за да накара Русия да бъде готова да обяви война. Русия е подготвена. Ние ли сме?

Кажете ни какво мислите в коментарите по-долу.

Относно Джеремая Джонсън

Джеремая Джонсън е псевдоним на пенсионирана зелена барета от специалните части на армията на САЩ. Г-н Джонсън също е оръжейник и майстор билкар. Завършил е курса за специални сили в училището SERE (оцеляване, избягване, съпротива и бягство) и е експерт по тактика на малки единици, оцеляване и готовност при бедствия. Той живее в хижа в Скалистите планини на Западна Монтана.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
1. kolevr38 - Нека бункерният плъх посегне към "супероръжията" си.
14.08.2022 05:50
Американците ще го закопаят на два километра под земята барабар с двете куфарчета - ядреното и фекалното.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39743814
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031