Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2022 11:05 - Докато (и) тука, русофобският бяс, се излива от празните глави, в Полша вече се развива антиукраинска предвоенна реторика
Автор: blog13 Категория: Политика   
Прочетен: 2655 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 21.11.2022 11:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Вижте сега, кво са казали некои полски дисиденти:
"Авторът на статията Адам Лаутер предлага да разбере какво се случва на примера на скандалната провокация в Пшеводув.

Полският президент Анджей Дуда смята случилото се за инцидент.

Не беше толкова експлозия на ракета, колкото експлозия на горивото, което беше там. Няма индикации, че това е умишлен акт, целящ опит за предизвикване на експлозия на територията на Република Полша. Нищо, което може да се счита за атака срещу Полша. Трябва да е било нещастен случай."

каза той на заседание на Съвета за национална сигурност.

По думите на автора, фактът, че става въпрос за експлозия на гориво, а не на ракета, трябва да успокои семействата на жертвите: „Е, вие ни успокоихте – нищо страшно не се е случило“.

Какво би казал, ако беше руска ракета? пита авторът."

А какво означава твърдението, че експлозията е била от горивото на трактора? 

По една случайности, ракетите се оказаха все пак украински, а не руски (което е странно - изненадата дойде от САЩ, за голямо неудоволствие на полския президент и останалите празнократунковци). По втора случайност, не една а две ракети са тръгнали на запад, вместо на изток (откъдето се предполага че идат руските ракети, които трябва да бъдат пресрещнати). По трета случайност, тези украински ракети изминаха цели сто километра. По четвърта случайност, те не паднаха някъде в природата чиято площ е много по-голяма от местата които са заети от хора. По пета по ред  случайност, ракетата удари място, на което има гориво ( и сега, може да се предположи вече, че става въпрос за самовзривил се трактор). 

... Но от друга страна, по следваща, коя там по ред случайност, при взрива на Кримския мост, имаше същата ситуация, на стечение на обстоятелствата, при която тамън в момента на взрива се е оказал влака, првеозващ гориво на неправилното място в неправилното време. 

Следващата случайност е че май става въпрос за украински стил. Т.е. когато немаш правилните бомби, гледаш да удариш некой варел с нафта. А впоследствие, можеш да кажеш и че става въпрос за взрива на горивото, като авариен вариант, въпреки, че май изненадата с обвинението на Украйна лично от мириканскиот президънт Джафер Айдънов Байдънов, никой не я бе предвидил. 

В такава ситуация, умният президент, като полският, трябва да измисли нещо по-умно. И той го измисли. Но се появи (отново най-изненадващо), някой, който го попита, какво щеше да каже полският президент, ако ракетата беше руска? Т.е. пак ли щеше да каже, че взривът е от гориво? Или пък може би щеше да се сети, че съществуват и логически доводи, които водят до извода, че атаката си е съвсем умишлена. 

Защото дори старите съветски ракети с които Украйна разполага са си достатъчно добри, за да е невъзможно най-малкато да сбъркат посоката изток с посоката запад. И защото те все пак могат да поразяват и цели. А ако не могат да поразяват цели, и въпреки това Украйна ги използва, а НАТОВците, ни карат и нас, българите да даваме това старо савецко оръжие на окрайна, за да воюва срещу тъпите руснаци, това вече значи, че на натовците чавка им е изпила акъла. Прочее, при следващият нюрнбергски процес и народен съд, тия със сигурност могат да пледират че са невменяеми и да поискат самички да бъдат вкарани по психиатрии. Междувременно, може да се окаже, че са си играли с неправилните играчки в неправилното време, когато са били под въздействието на правилната дрога. 

И после бум и бам. Ама нема да е изгорел само един трактор и да са утрепани само двама кирливи полски селянина. 


***

Ето я темата, от която извадих цитата:

https://pogled.info/svetoven/evropa/My%C5%9Bl-Polska-polskite-slugi-na-ukraina-opravdavat-provokatsiyata-na-kievskiya-ataman.149058




Гласувай:
5



1. zabylgarite - са сетят...
21.11.2022 11:45
са сетят...
цитирай
2. radostinalassa - А какво ще кажат за това, че укрите..
25.11.2022 19:30
пак са бомбардирали Луганск? Както през последните 8 години? Това не се ли вижда? Западът е един лицемерен католик, като поляците, който не може да се мери с православния Бог.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: blog13
Категория: Политика
Прочетен: 620037
Постинги: 565
Коментари: 1662
Гласове: 823
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031