Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2023 22:45 - АНЕНЕРБЕ И ДЕРУСИФИКАЦИЯТА НА УКРАЙНА
Автор: djani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1840 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Аненербе и дерусификацията на Украйна

 image

Всичко, което се случва с Украйна от 1991 г. насам, се случва в съответствие с директивите на Третия райх.
     От 1935 г. Изследователският отдел по приложна социология на езика на Аненербе развива доктрината за езиковата и културната политика в окупираните територии. Доктрината е създадена от ръководителя на този отдел и на социолингвистичния отдел на SS, Георг Шмид-Рор. Повечето от произведенията на този отдел бяха унищожени, но някои статии на Шмид-Рор останаха (http://homepages.uni-tuebingen.de/gerd.simon/schmidt-rohr2.pdf), (http://homepages. uni-tuebingen. de/gerd.simon/sprachamt.pdf) които са открити в немски архиви през 70-те години. Същността на доктрината се вижда особено добре в работата  "За необходимостта от таен отдел на езиковата политика".
      Георг Шмид-Рор предлага да се използва атомизацията на обществото, културното отделяне на републиките на СССР от Русия, насаждането на национализъм и русофобия като оръжие в борбата срещу народа. 

Ето някои от основните тези на работата на Шмид-Рор: 

      „Под предлог на правото на нацията на самоопределение е необходимо тези племена да създадат свое собствено национално съзнание, което би било в подчертана опозиция на руското. Украинците трябва да създадат свой собствен шрифт, свой собствен речник, умишлено отдалечаване от руския език.От това дали тази цел ще бъде постигната, може да зависи съдбата на бъдещите векове.”

„Управлението на езика е управление на хората. Чрез изкуствено въвеждане на определени думи и понятия е напълно възможно да се повлияе на носителите на езика, да ги накара да мислят и действат по различен начин. Съзнателното създаване на украинския език ще създаде нов народ, съответстващ на езика.”

- Разширяването на сферата на разпространение на определен език разширява властта на хората - носителите на този език. От това следва не само, че е необходимо да се разпространи немският по света като език на международната комуникация, но също така, например, е възможно да се намали сферата на влияние на руснаците, ако украинците бъдат принудени да говорят само украински

- Умелата игра на езиковите конфликти в Украйна ще доведе до "намаляване на националната енергия" на хората.

- Организациите, занимаващи се с езикова политика, не трябва да рекламират дейността си, за да не предизвикат съпротива от страна на народите, чийто език трябва да бъде променен (украински, полски, чешки) или да изчезне напълно (прибалтийски). Съпротивата води до формиране на колективизъм, чувство за общност на всички социални слоеве, а това от своя страна води до увеличаване на съпротивата.”

За да се промени самоидентификацията, беше необходимо и църквата да се раздели. За да разцепи единната Руска православна църква, имперското министерство по делата на източните територии още от есента на 1941 г. подкрепя инициативите на някои православни йерарси в Украйна, балтийските държави и Беларус, които се противопоставят на Московската патриаршия и обявяват своя намерение за създаване на автокефални църковни организации.

През март-април 1944 г. ръководството на Министерството по въпросите на източните територии породи идеята за създаване на единна украинска църква с провеждането на Всеукраински местен събор в бъдеще и дори избирането на патриарх.




Гласувай:
4



1. bojinkata - Фашагите стоят зад всички сегашни ...
30.05.2023 22:48
Фашагите стоят зад всички сегашни злини! Планирано е още при рухването на Третия райх! Четете Ханс Улрих фон Кранц! Написано е много точно какво следва!
цитирай
2. krumbelosvet - Два невъзможни въпроса :
31.05.2023 04:53
Може ли да бъде победена ядрена държава?
И.
Може ли да бъде победена държава МОНОПОЛИСТ в пропагандата?
Но третият е по-невъзможен:
Коя от двете ядрено-равни държави ще победи, ако едната има монопол не само в тиражирането на информация, но и в ИЗКУСТВОТО на
ДЕЗИНФОРМАЦИЯ, което. не е просто лъжа.
цитирай
3. bojinkata - Може да бъде предадена от вътре! И ...
01.06.2023 08:24
Може да бъде предадена от вътре! И този процес, засега, бавно, но сигурно върви!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: djani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3245917
Постинги: 927
Коментари: 3370
Гласове: 4679
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031