Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2017 20:45 - Многоетажна любов
Автор: slapword11 Категория: Тя и той   
Прочетен: 227 Коментари: 0 Гласове:
0



 Бабата вкара пищящото дете в първия магазин за играчки и с последните стотинки от пенсията си, му купи единствения балон с хелии. Балонът наблюдаваше припряните посетители с големи очудени очи и озъбена усмивка, докато не беше отнесен от малките детски ръчички.   Възрастната жена, заедно с момиченцето влязоха във вътрешния двор между трите високи блока. Старицата постави детето на скрибуцащата люлка и я залуля уморено. Балона беше завързан в страни и не преставаше със впоите опити да се отскубне и да полети нагоре.  
 Скоро бабата и момиченцето се прибраха. Грозноватия балон остана на двора, докато някакъв недодялан младеж се присегна и го отвърза с едно движение. Носеше къси бермуди в избелял цвят. От небесносините му кецове се показваха гети, които стигаха до коленете му. При всяка стъпка се поклащаше под ритъма на музика, която звучеше в кафевите му слушалки и така се прибра в своя апартамент. Пусна балона да се залепи за тавана и се вгледа в зловещата му усмивка. Колко пъти се е заглеждал в подобни балони и никой не му е купувал. И на децата трябвало да се купува всичко. А сега, за съжаление, вече не вървеше да купува балони с хелии от тук, от там.   Усили тон-колоните до край и си сипа бира. Тогава се сети за нея и едновремено с това му дойде идеята да й пусне бележка по балона. Колко по-романтично от това. Тя живееше два еажа над неговия прозорец. Надраска няколко реда и завърза листчето за връвта. Отвори широко прозореца и погледна нагоре. Нейния беше също отворен. Долиташе звучна джаз музика. Внимателно пусна балона и го проследи с поглед. Бавно започна да се издига, коато младежът се сети, че не се подписал. Това обезсмисли всичко и той изруга на ум. Трясна прозореца и се хвърли на дивана, грабвайки бирата си.   А през това време няколко случайни минувача видяха как грозно лице се издига нагоре и подминава тераса след тераса. Но по някаква случайност се заплете в общия простор на последния етаж.
 Общия работник в завода на име Слави Боров си допиваше следобедното кафе. Видя балона, който се клатеше насам натам и реши, че е голям късметлия. Нямаше да слиза до долу, само за да угоди на малкия си племеник. Изтегли простора и хвана връвта. Прибра го при себе си и го огледа, мислейки си, че този, който го е изтървал няма никакъв вкус. Но с вълнение забеляза края на тънката връвчица, където бе закачена бележка. Разгъна листчето и прочете няколко любовни реда, написани, кой знае от кого. Но след като помисли и взе в предвид, че балона беше на общия простор, прибави варианта, че жената отсреща е решила да направи оригинално любовно признание. В този момент се чуватсваше изключително поласкан. Реши още на момента да посети своята обожателка.   Скоро звънеше упорито на вратата на партамента й. Жената, която се показа на прага беше съвсем различна от представите му. Тя беше сляпа...
 Въпреки моментното си разочарование, той забеляза руменината по бузите й, когато й разказа всичко. Откри красота, която не бе срещал у никоя друга. Осъзна, че не е сбъркал апартамента. И все пак за него остана загадка, кой беше пуснал любовното послание...
 Години след това, когато двамата имаха свое дете, то помоли за балон пълен с онзи лек като любовта газ, който кара всичко да се издига ли издига...и те му купиха. 
P.S. - За всяко недоразумение, оказало се най-хубавото нещо в нечий живот. 
 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: slapword11
Категория: Други
Прочетен: 1833
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031