Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2017 12:05 - 200 милиарда $ крие Путин, разкрива български путинофилски сайт
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1006 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 22.02.2017 12:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 BY ИВО ИНДЖЕВ  ФЕВРУАРИ 21, 2017  POST A COMMENT  

Путин притежава 200 милиарда долара, твърди британският “Дейли мейл”, който може да бъде обвинен в “русофобия”, но не и българският сайт, препечатал статията. http://www.blitz.bg/goreshtite-novini/daily-mail-razkri-edna-ogromna-tayna-eto-kolko-dolara-e-sstoyanieto-na-putin-sumata-e-izvnzemna_news490069.html

Въпросът за българските мишени на руската пропагандна война е по-скоро следният: поради каква причина един от най-яростните медийни пропутински инструменти измежду сайтовете в българския интернет е решил да публикува твърде неудобната за Путин информация в също така твърде нетипичен изблик на желание да ни каже истината за Русия и нейния самодържец?

Не ми се правят конспиративни предположения за някакви обрати и пренареждания на редиците на петата колона в България на медийния фронт. Поради което ще се задоволя на този етап с констатацията на факта. Ще го ставя да “узрее”, за да разберем дали зад него се крие нещо гнило или става дума за елементарна склонност към сензацията, дори и тя да е вредна за любимеца на рублофилите в България.

Дали пък рублофилите в България не искат да ни кажат, че Путин е толкова велик, че с неговите 200 милиарда да не се надяваме да ни освободи от себе си?

Апропо, очаквайте “интересни времена”, когато самите руснаци поискат сметката на Путин за огромните разхищения на националното богатство. Ще му бъдат предявени обвинения и за това, че изолира страната им по невиждан дори и по времето на комунизма начин, превърна я в символ на агресията и я смрази с народи, с които руснаците от векове са били близки ( много повече, отколкото с българския, например!), като грузинците и украинците, обричайки Русия на с(р)амота сред някогашни приятели.

Share on Facebook

Share on Facebook Twitter This   Daily Mail разкри една огромна тайна! Ето колко долара е състоянието на Путин, сумата е извънземна!


Руският президент Владимир Путин може би е най-богатият човек в света, смятат експерти, според които нетното му състояние възлиза на 200 млрд. долара, пише Daily Mail.
Официалният най-богат човек в света според Forbes е Бил Гейтс с нетно състояние от 75 млрд. долара. По време на близо двете му десетилетия на власт нетното богатство на Путин вероятно има частни активи в недвижими имоти и собствени компании.

Една от най-често споменаваните цифри във връзка с нетното богатство на 64-годишния руски президент е на политическия анализатор Станислав Белковски от 2007 г. за 40 млрд. долара. Но според Бил Браудър, автор и бивш мениджър на фонд в Русия, Путин има по-голямо богатство от близо 200 млрд. долара.

“След 14 години на власт в Русия и парите, заработени от страната, и парите, които не бяха похарчени за училища, пътища и болници, всички тези пари са вложени в имоти, в сметки в швейцарски банки, акции, хедж фондове, управлявани от Путин и негови приближени“, твърди Белковски.

Путин обаче не е включен в официалната класация на Forbes на най-богатите мъже и жени. Без да споменава конкретно руския президент, изданието съобщи през 2015 г., че изключва от списъка си световни лидери, особено диктатори, които извличат богатството си изцяло от властовата си позиция.

Но дори по-занижените сметки на Белковски за 40 млрд. долара биха поставили Путин в топ десет на списъка на милиардерите в света. Според Белковски нетното състояние на руския президент идва от петролния бизнес. Той контролирал 37% от петролната компания Сургутнефтгаз, 4.5% от газовата компания Газпром и има акции в компанията Гунвор.

Компанията, която постигна приходи от 93 млрд. долара през 2012 г., отрече Путин да има акции в нея. След първоначалните изчисления за състояние от 40 млрд. долара Белковски ги повиши на 70 млрд. долара, след като получил информация от „достоверни източници, свързани с корпорациите“.

Нетно състояние от 70 млрд. долара би поставило Путин на второ място в класацията на Forbes след Гейтс и малко преди собственика на Zara Амансио Ортега. Известно е, че руският президент притежа супер яхта за 35 млн. долара на име „Олимпия“. Според слуховете собственикът на Челси Роман Абрамович подарил яхтата на Путин, след като станал президент на Русия.

Но може би най-видимият признак на богатството на руския президент е черноморската му резиденция, която струвала един милиард долара. В съобщение от 2010 г. обаче говорителят на Путин Дмитрий Песков заяви, че президентът никога не е имал отношение към двореца.

Но руският бизнесмен, живеещ в изгнание Сергей Колесников, заяви пред ВВС, че дворецът е лично построен за Путин, но платен тайно от руски олигарси. Според слуховете руският президент притежава 58 самолета и хеликоптера, колекция от часовници на стойност 500 000 долара и 20 двореца и места за отдих в Русия.

Според други слухове той използва частен самолет с позлатена баня и тоалетна за 62 000 долара. Путин притежава и резиденция от 2300 акра на брега на езерото Валдай в Северозападна Русия.

През април 2015 г. Путин обяви приходи от едва 119 000 долара за 2014 г., два апартамента и гараж. Макар че руският президент не е включен в класацията на Forbes, той все още оглавява класацията на списанието на най-влиятелните хора в света



Гласувай:
3



1. planinitenabulgaria - Нека и аз да въведа един таг, челистът Сергий Ралдугин, наричан челистът на Путин.
22.02.2017 16:40
Писал съм за него и за неговите 2,5 млрд. долара в офшорка в Панама. Той толкова хубаво свирел, че Путин му дал тези пари. Питам се, дали тези пари са на челиста на Путин?
цитирай
2. 1997 - Родили русофоби, разпространяват с любов русофоби
22.02.2017 17:13
несъмнено, "чиста истина"
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4122216
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5106
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930