Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2017 17:55 - ЗА ДЕПРЕСИЯТА
Автор: ivoki Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1547 Коментари: 2 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


7 неща, които нейно величество депресията ненавижда

Нейното име е Депресия. Позната е под много други имена. Тя е коварна по природа и се вмъква в живота без предупреждение, често непоканена. Ако не бъде овладяна навреме, нейната сила нараства и е способна да ви постави на колене, да ви принизи. Подлъгва ви, променя мислите ви, кара ви да спрете да вярвате в живота и в себе си.

Но има няколко неща, които отслабват нейната сила, правят я уявима. Има няколко неща, които Депресията мрази от цялата си душа. Ето кои са те:

1. Кръгът на подкрепа - Когато се обаждате на вашия кръг на подкрепа като приятели и членове на семейството, Депресията започва да трепери от страх. Достигането до другите означава, че не се изолирате. Това, от своя страна, прави присъствието й по-незабелижимо и влянието й - по-слабо.

2. Физическата активност – Когато сте ангажирани с каквато и да е физическа активност, пречите на нейно величество Депресията да превземе както тялото, така и ума ви. Едно от нещата, което я отблъсква от вас, е вашата ангажираност с грижи за вас самите, особено по време на стресови моменти.

3. Приемането – Когато прегърнем и приемем различните части на живота си, включително и посещенията и присъствието на Депресията в него, можем, макар че звучи парадоксално, да намалим нейните визити. Това, от което ни е страх, може да ни управлява, но това, на което намерим сили да се противопоставим, можем да контролираме и неутрализираме. Не мога да ви опиша колко разстрена е Тя, когато правите това!

4. Ангажираността на вниманието - Ако живеете живот, в който вниманието и фокусът ви са в правилната посока, Депресията няма да разполага с възможността да се промъкне в съзнанието ви и да ви накара да размишлявате и задълбавате в миналото. Правилният фокус я лишава от най-силните й оръжия: вина, срам и страх!

5. Щастието - Когато правите съзнателен избор да имате щастлив ден, вие сериозно проваляте плановете на Депресията и всявате хаос в намеренията й. Казано по-просто, когато решите да изберете как ще прекарате деня си, Тя започвам да се топи като сняг на слънце.

6. Смехът - О, как мрази миговете, когато се смеете! Всеки път, когато гледате забавен филм или четете някой виц, тя се пука по шевовете от яд!

7. Здравословното хранене – Когато се грижите за тялото си, Депресията изпада в меланхолия, защото за нея няма нищо по-непоносимо от човек, който обича себе си и полага необходимите усилия да бъде здрав и да се чувства добре.

Има още много неща, които нейно величество Депресията не понася. Но помнете едно, тя дебне на ъгъла и чака удобен момент да нахлуе в живота ви. От вас зависи да не й позволите това.

                                                                             
автор: Даринка Янева

image

image

image

image






Гласувай:
11



1. nalia - Чърчил си я наричал "черното куче":)
18.06.2017 19:14
Поздрави
цитирай
2. to4icata111 - Много полезна статия!
18.06.2017 21:14
Благодаря ти, Иво! Трябва да вярваме, че има причина да живеем, че всеки ден ни е подарък и трябва да сме благодарни.
Поздрави сърдечни!
Криси
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ivoki
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3802181
Постинги: 2782
Коментари: 3628
Гласове: 10171
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031