Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2020 15:00 - Дрогата „Корона“ стана хит в дискотеките
Автор: drlubenova Категория: Други   
Прочетен: 683 Коментари: 0 Гласове:
0



 image

дата: 10.08.2020

  Хапчето амфетамин с надпис „С“ е бяло, изпържва мозъка и струва 20 лв., фенове се друсат с райски газ от флакони със сметана

Нова дрога с име „Корона“ е хит в момента в дискотеките в София и по морето, разкриха от МВР пред „Телеграф медиа“. Това е амфетамин под формата на хапче. Бяло е на цвят, има щампа „С“ и струва 20 лв.

Амфетаминът в момента се търсел предимно от младите хора, които искали да куфеят по баровете. Засечено е, че най-много се пласира в дните петък, събота и неделя, когато се ходи по-активно на дискотеки и барове.

„Хапчето е по-силен и много по-некачествен амфетамин. Примесен е с всякакви съставки, които има въпросния химик, който ги бърка“, споделиха разследващи. Според тях ефектът върху мозъка на човека, който взима „Корона“ прилича буквално на изпържване на мозъка. Изведнъж клиентът става изключително превъзбуден, поти се обилно, реакциите му са доста неадекватни, движенията на крайниците резки. Дилърите, които са плъзнали по дискотеките, пласират хапчето „Корона“ за 20 лв. - цената му е като на останалтие стандартни амфети. Според ченгета името на новото хапче било дадено от столичен наркоиграч, който много се страхувал от коронавируса и решил да си пласира некачествената стока покрай пандемията от Covid-19. Друго характерно за този наркоиграч било, че самият той се е изолирал в дома си и рядко излиза, тъй като се страхувал да не прихване опасната зараза.

 

Другият хит в момента бил райският газ. Освен добре познатите балони обаче разследващите засекли как млади хора между 20 и 30 г. си купували сметана във флакон, като последните 4-5 пръскания отделяли именно райски газ. Съдържанието му дори било изписано в етикета. Така никой не можел нито да ги арестува, нито да им потърси отговорност, тъй като става въпрос за хранителен продукт.

 

Дилърите в момента работят на цени както преди пандемията. Така например най-нискокачественият канабис, обработен с химия, е 10 лв. за грам. Цената може да стигне до 30 лв., казват криминалисти. По думите им амфетамините вървели по 20-25 лв. за грам. „При кокаина няма промяна - той си варира между 120 и 140 лв., но качеството му е изключително ниско, а активното вещество в него почти липсва.

Вносът двойно по-малък, Китай още не праща суровини за наркотици

Вносът на съставки за амфети и метаамфетанмини е спаднал двойно. Причината е, че тези суровини, които използват химиците при забъркването на синтетичните наркотици, идват от Китай. А там както е известно пазарът все още се събужда от кризата с Covid-19. Според разследващи това е и причината на пазара да се появяват всякакви странни смеси, които са забъркани от подръчни материали.

Тревата към курортите от най-голямата нарколаборатория у нас

Почти 60% от тревата, с която се зареждали курортите, идвала от разбитата преди дни най-голяма нарколаборатория у нас, която се намира в Ямбол. Това разкриха разследващи пред „Телеграф медиа“. Фабриката се помещаваше в бивша сграда на „Топлофикация“, която в момента е частна собственост, заяви тогава главният прокурор Иван Гешев. Разкритата лаборатория е разположена в общо 14 помещения, на 3 етажа в сградата. Тя е обордувана с всякаква необходима техника за отглеждане, обработка, пакетиране и съхранение на марихуана. Конопените растения били отглеждани в контролирана среда, с изградени климатична, вентилационна, овлажнителна, влагоизсушителана, въздухоотводна и система за капково напояване. В сградата на бившата "Топлофикация - Ямбол" имало и обособени 20 жилищни помещения, в които живели работниците, отглеждали наркотика.




www.tinyurl.com/y4bxaogf



Тагове:   арест,   наркотици,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drlubenova
Категория: Други
Прочетен: 2044211
Постинги: 4536
Коментари: 237
Гласове: 2782
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031